Sporten

Niet alleen bij voetbal en loopsporten maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten door een samenspel van botten, spieren en zenuwen.

Sporters besteden vaak aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Maar beseffen niet altijd dat een goede conditie van de voeten van groot belang is om blessures te voorkomen.

Wist u dat onze voeten 3x ons gewicht dragen bij een rondje hardlopen en dat we zo'n 10.000 tot 18.000 passen per dag afleggen?

Voetproblemen bij sporters zijn vaak gerelateerd aan de vorm van sport die men beoefend. De volgende problemen komen vaak voor:

  • schimmelinfecties
  • eelt
  • kloofvorming
  • likdoorns
  • ingroeiende nagel
  • blauwe nagels
  • blaren

Pedicure Praktijk Kompas kan u advies geven, behandeling en heeft artikelen in het assortiment ter ondersteuning van de sportvoet.

Lees meer...

Aklleine Sports

Akileïne TANO; huidlooiende lotion ter voorbereiding van voeten op lange afstanden

Akileïne NOK; creme tegen wrijving en schuren, voorkomt blaarvorming en schrale plekken op de voet, oksel,liesplooi, bilnaad, enz.

Akileïne COLD; beschermende creme tegen kou, voorkomt wintertenen en bevriezing

Lees meer...

Atletenvoet

De atletenvoet is een van de meest voorkomende schimmelinfecties. Sporters dragen sportschoenen en indien de voeten hierin niet goed kunnen ademen, baden ze al snel in het zweet. Door de zware belasting van de voet komen blessures/ verwondingen vaak voor, bij huidverwonding heeft de huid minder weerstand waardoor schimmelinfecties gemakkelijk ontstaan. Schimmels worden trouwens ook erg gemakkelijk in de kleedkamers, douche, sauna, zwembaden doorgegeven. Badslippers dragen die men geregeld reinigt/ontsmet is daarom ook altijd een van mijn adviezen. 

Voetproblemen