Nagelbeugeltechnieken

Ingroeiende nagels zijn zeer pijnlijk en kunnen ontstekingen veroorzaken. Pedicure Praktijk Kompas zal na onderzoek en behandeling bepalen of een nagelbeugeltechniek de oplossing kan bieden.

Wanneer er op een nagel een nagelbeugel geplaatst wordt, zal dit meestal direct verlichting geven. De nagel wordt uit de nagelwal opgetild door de beugel. Hierdoor krijgt het ingroeiende deel de kans om op een normale manier uit te groeien in plaats van in de huid te groeien.

Pedicure Praktijk Kompas werkt met verschillende nagelbeugeltechnieken.

Lees meer...

Orthesiologie

De orthesetechniek is een mooie aanvulling op de hedendaagse voetverzorgingspraktijk. De orthesetechniek is het behandelen van teenafwijkingen die pijnklachten of standsveranderingen geven. Door het maken van een persoonlijke siliconenorthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden. De behandeling is gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen.  Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en wordt er een blauwdruk gemaakt van uw voeten. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen- en buitenkant bij het maken van een siliconenorthese of siliconenprothese.

U kunt onder andere terecht voor een siliconenorthese voor:

  • een weke likdoorn tussen de tenen
  • hamertenen
  • klauwtenen
  • scheefstand van tenen
  • likdoorns boven op de teen
  • ontbreken van tenen